Malzemeler

1/2 çay bardağı esmer şeker
1/2 çay bardağı light süt
1 yumurta
1 çay bardağı kepekli un
1/2 çay bardağı el ile parçalanmış iç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 elma
1/2 paket kabartma tozu

Yapılışı
Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurta çok iyi çırpılır. Sırasıyla süt,tarçın, ceviz, un ve kabartma tozu eklenerek, her bir malzeme eklendikten sonra karıştırmaya devam edilir. En son küp küp doğranan elmalar hamura eklenir (elmaları bu aşamaya gelince soyup doğrayın, yoksa kararırlar). Kek kalıbına dökülür. Silikon kalıp kullanıyorsanız yağlamaya gerek yok ama başka kek kalıplarında kalıbı iyice yağlayın. Yağın fazlasını bir peçete yardımıyla alın. Elinize alacağınız bir parça unu, iki elinizi birbirine sürterek kalıbın üzerinde dolaştırarak, tabanın unlanmasını sağlayın. Ama dikkatli olun un sadece abana gelsin, yan duvarlara gelen un, hamurun kabarmasını engeller. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Not: İlk 10 dakika asla fırının kapağını açmayın, kek söner. 20. dakikada bir kürdanı, keke daldırın. Kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Ama kirliyse, bu kirliliğin yoğunluğuna göre 5 dakika-5 dakika kntrol ederek pişirin. Bu tavsiye tüm kek pişirimleri içindir.